Tjäna pengar på fastigheter – som småsparare!

daniel-frank-416559-unsplash

Utvecklingen av bostadsmarknaden de senaste 20 åren har varit väldigt fördelaktig, och har under en ännu längre tid stått för säkra investeringar med låg risk och hög avkastning. Men är det verkligen möjligt för alla att spekulera i fastigheter – med förhoppning om att gå med vinst? Svaret är ja! Läs här om hur småsparare kan tjäna pengar på fastigheter.


Varför tjäna pengar på fastigheter?

Innan du som småsparare ger dig in i fastighetsinvesteringar på allvar, vill du naturligtvis vara övertygad om att det är en god idé. Hur kommer det sig att så många ägnar sig åt att spekulera i bostäder, och dessutom talar så varmt om det? Här är tre anledningar till varför fastigheter är ett säkert investeringskort:

  1. Avkastningen är så gott som tryggad tack vare att du kan få hyresintäkter under tiden du äger fastigheten. Att tålamod genom långsiktiga investeringar premieras i denna bransch gör inte saken sämre. Avkastningen kan till råga på allt bli betydligt högre vid försäljning, i jämförelse med till exempel obligationer.
  2. Fastighetsinvesteringar är lätta att sätta sig in i. Du kan snabbt få förståelse för vad som krävs av dig som spekulerar, vilket inte alltid är fallet med, exempelvis, aktier. Idag finns dessutom investeringsalternativ som sköter de krångliga bitarna åt dig.
  3. Bostadsfastigheter kommer alltid behövas i vår ständigt växande befolkning, eftersom var och en av oss behöver någonstans att bo. Därför begränsar sig ditt jobb som investerare främst sig till att hitta en stark marknad med hög bostadsefterfrågan.


Var kan man tjäna pengar på fastigheter?

Det går utmärkt att tjäna pengar på fastigheter på de flesta kontinenter. Vad som är viktigt att inse är att fastighetsinvesteringar inte handlar om snabba beslut, enorma risktaganden eller att försöka hålla huvudet kallt i pressade situationer. Det handlar om att i lugn och ro se över vilka marknader som har högst efterfrågan och kontinuerligt stigande priser samt att satsa för uthålliga, istället för snabba, pengar – helt enkelt att välja säkra intäktskällor. Sådana marknader finns bland annat i södra Europa, där bostadspriser och uthyrningsefterfrågan gått upp både i Spanien och Portugal under en lång tid.   

Även småsparare kan tjäna pengar på fastigheter

Fastighetsbranschen är helt klart något som många vill investera i. Problemet har hittills varit att många av de småsparare som vill, inte kan. Allas besparingar räcker helt enkelt inte till för att spekulera i hela fastigheter.

Det är där Co-Properties kommer in. Vi har lösningen som gör att alla kan spekulera i bostäder – tillsammans. Genom att dela upp en fastighet i andelar kan du tack vare crowdfunding spekulera i fastigheter på attraktiva bostadsmarknader ihop med andra. Välkommen att intresseanmäla dig för mer information om kommande investeringsobjekt – så att du också kan investera med låg risk och hög avkastning.

  • Intresseanmälan