Så lyckas du med att investera i fastigheter utomlands

investera i fastigheter utomlands

Låg risk, hög avkastning och möjlighet till sol och bad. Vi är många som lockas av att investera i fastigheter utomlands, men säkert lika många som låter bli. Byråkratiskt krångel, höga kostnader och lågt kunnande har stått i vägen – fram tills nu. Så här lyckas du med att investera i fastigheter utomlands!


Investera i fastigheter utomlands – Förberedelser

Du har bestämt dig för att placera kapital i en fastighet utanför Sverige. Full av iver kastar du dig ut på mäklarsidor och tittar på bostäder. Men innan du tar steget ut i investeringsverkligheten bör du ta följande i beaktande:

  • Om du vill investera i ett objekt som håller på att byggas, säkerställ då trovärdigheten i tidsplanen.
  • Var beredd på att, om du går via mäklare, kvalitetssäkra och ta referenser på mäklaren. Räkna också med att det kan ta längre tid att välja vilken av mäklarna du vill arbeta med än vad det kanske hade gjort i Sverige.
  • Att ha grundläggande koll på lagfarten, lokala lagar och bestämmelser kan också vara en god idé.


Investera i fastigheter utomlands – Val av marknad

Trots att det idag finns alternativa spekulationssätt som inte tvingar investeraren att ta ett lån, vilket vi skriver om längre ned i artikeln, är det viktigt att välja marknad med omsorg om du ändå väljer att låna pengar. Detta eftersom svenska banker inte brukar vilja bekosta fastigheter utanför landet. Se då till att du väljer en marknad där bankerna tillåter dig att låna minst upp till 70% av värdet och där amorteringstiden är lång.

Men vilken marknad är då mest attraktiv? Det viktigaste att titta på är om fastigheterna på marknaden fortsätter att köpas och om priserna stiger uppåt – det vill säga, se till att ge sig in på en marknad där man kan gå med vinst. En sådan marknad finns till exempel på Iberiska halvön. I Spanien steg bostadspriserna fortsatt under 2018 med 6,8 %, och i grannlandet Portugal med 7,8 %.

Investera i fastigheter utomlands – Med Co-Properties

Att spekulera i fastigheter utomlands har, fastän det turligt nog ofta innebär både låg risk och hög avkastning, varit väldigt svårt att ta del av för flertalet svenskar. Trots mången tips och tricks om hur man ska gå tillväga, har det funnits ett oövervinnligt hinder: åtskilliga småsparare har inte tillräckligt stort kapital för att kunna betala kontantinsatsen för en hel fastighet själva. Men nu finns en lösning.

Tack vare crowdfunding tar Co-Properties fastighetsinvestering utomlands till småspararna. På Co-Properties plattform crowdfundar vi tillsammans ihop hela köpeskillingen för ett specifikt, färdigbyggt bostadsobjekt och köper det – helt utan lån. Välkommen att anmäla ditt intresse för att få information om nästa möjlighet att fastighetsinvestera tillsammans med oss.

  • Intresseanmälan