Vi demokratiserar bostadsinvesteringar

kapital-bostad

Vi har tidigare skrivit om att många som blir miljonärer lyckas med det genom bostadsaffärer. Detta investeringsalternativ har däremot endast varit tillgängligt för den som redan haft en del pengar till att börja med. Eftersom det krävs ganska mycket startkapital för att kunna köpa en bostad så har många stått utanför målgruppen för bostadsinvesteringar. Fram till nu, alltså. Det förnuftiga rådet att investera i fastigheter är nu något som långt fler kan följa och göra verklighet av.

Vår plattform minskar kapitalbehovet vid bostadsinvesteringar

Vi låter den som vill placera pengar med oss vara med genom att investera så lite som 0,5% av investeringskostnaden för varje bostadsobjekt. Detta är betydligt lägre än summan som krävs vid en traditionell bostadsaffär, där man som köpare brukar vara tvungen att betala minst 15% av köpeskillingen kontant.

Kapitalbehovet för att investera i ett bostadsobjekt dras alltså ned till 0,5%, en mycket låg siffra i jämförelse med det som vanligtvis krävs. Co-Properties sänker faktiskt kapitalbehovet med hela 96%. Det innebär att många fler kan ge sig in på bostadsmarknaden och spekulera i bostäder. Vi demokratiserar på så sätt bostadsaffärer och gör det till ett mer tillgängligt investeringsalternativ som fler kan använda.

Fler fördelar med vår investeringsmodell

Vi på Co-Properties erbjuder investeringsmöjligheter med många fördelar, inte bara det minskade behovet av startkapital. Fördelarna jämfört med traditionella bostadsaffärer blir väldigt tydliga när vi går igenom hur en sådan vanligtvis går till. För att tydliggöra några av de viktigaste skillnaderna går vi därför igenom detta nedan, steg för steg.

Kontantinsats och bolån

Först och främst måste du säkra finansieringen till ett potentiellt bostadsköp. De allra flesta gör detta genom att skaffa ett lånelöfte från någon av bankerna. Många kontaktar fler banker för att be om ett lånelöfte, så att de kan jämföra de olika erbjudandena. Ett lånelöfte visar hur stor summa banken är villig att låna ut för ditt bostadsköp.

Eftersom banken endast får ge dig ett bolån på 85% av bostadens pris så måste du själv få ihop det resterande beloppet. Du behöver alltså 15% av vad bostaden kostar att köpa. Med oss kan du lägga så lite som 0,5%, vilket är en enorm skillnad.

Leta rätt på en lämplig bostad att investera i

Nu kommer vi till en svår, avgörande punkt. Hur hittar du rätt bostad att investera i? På internet finns det olika portaler och plattformar där objekt som är till salu läggs upp, så det är inte svårt att hitta utbudet. Det som däremot är mycket svårt är att välja rätt objekt. Du räknar ju med en värdeökning, men har du koll på de lokala förhållandena?

De objekt som vi lägger upp är redan utvalda och handplockade av de erfarna mäklare vi samarbetar med. På vår plattform är bostäderna alltså redan utvalda just med hänsyn till saker som trolig värdeökning och uthyrningspotential.

Gå på visning, inspektera bostaden

Våra objekt är redan inspekterade och godkända av våra samarbetspartners på plats. Vi samarbetar med erfarna jurister, mäklare och besiktningsmän som säkerställer kvaliteten på bostäderna. Om man inte är expert så riskerar man alltid att missa någonting när man inspekterar en bostad. Detta är ytterligare en punkt som vi tar oss förbi, och du som investerar med oss vet att objekten är i gott skick. Dessutom renoverar vi bostäderna i de fall det är önskvärt.

Vinn budgivningen mot andra potentiella köpare

Oftast säljs bostäder till högstbjudande, alltså till den spekulant som är beredd att betala det högsta priset till säljaren. Öppna budgivningar ger alla som är intresserade möjlighet att buda på huset eller lägenheten. Här kan du alltså gå bet, är du inte den budgivare som har viljan och möjligheten att betala mer än de andra så förlorar du budgivningen. Vad händer då? Jo, det objekt du så gärna ville köpa går till någon annan. Sådana situationer uppstår inte hos oss!

Eftersom vi har exklusiv rätt till objekten på vår plattform så kommer ingen annan spekulant att sätta stopp för din investering. Priset är satt och allt är klappat och klart, utan risk att bostaden säljs till någon annan.

Skriv kontrakt och håll koll på allt pappersarbete

Om du själv köper en bostad så har du en hel del pappersarbete att traggla dig igenom. Det ska skrivas kontrakt, med överlåtelseavtal och andra juridiska dokument. Det är mycket viktigt att alla dokument är korrekt utformade, annars kan det uppstå problem i framtiden.

Om du tycker att det är struligt att köpa bostäder i Sverige, testa då att göra det utomlands. I Spanien är det till exempel mycket krångligare, speciellt om du inte kan språket. Vi eliminerar däremot alla dessa hinder tack vare vårt samarbete med experterna som finns på plats. Du behöver inte bry dig om någonting när det kommer till den biten. Från din sida sker allting digitalt.

Sammanfattning

Att vi sänker kapitalbehovet för bostadsinvesteringar med hela 96% gör att många fler har möjlighet att tjäna pengar på fastigheter.

Bara det utgör en betydande skillnad jämfört med den traditionella bostadsinvesteringen, men vår modell innebär ytterligare fördelar. Vi förenklar till exempel hela förfarandet vid en investering, med minimalt pappersarbete och tidsåtgång för dig som investerare. Det är vår förhoppning att fler inser att de faktiskt har chansen att spekulera i bostadsobjekt, nu när det finns alternativ till de traditionella investeringsförfarandena.

  • Intresseanmälan